*سوال*⚖️
🚩میخواهم *یک واحد آپارتمانی پیش خرید* کنم. یک *انبوه ساز* آپارتمانهایش را در *بنگاه املاکی پیش فروش کرده.* چه کنم که کلاه سرم نرود؟ چه اقداماتی لازم است که *بررسی و اقدام کنم و پولم را از دست ندهم*؟
*پاسخ*⚖️
🚩 مسئله پیش فروش آپارتمان و ساختمان یکی از موضوعات جدّی است که حکومت به لحاظ کلاهبرداریهای عظیمی که در سطح کشور از برخی مردم صورت گرفت *قانون ویژهای* به آن اختصاص داده است.
نام این *قانون پیش فروش ساختمان* است و البته *آیین نامه اجرایی* هم دارد.
🚩 برای اطلاع نکاتی را به صورت کاربردی و ساده بیان میشود تا مشکلی برای شما در خرید پیش خرید پیش نیاید.
🚩 اولین نکته این است که هرگونه معامله پیش فروش ساختمان و آپارتمان *باید تحت نظارت اداره ثبت محل صورت گرفته و به صورت رسمی ثبت گردد* اگر این اقدام صورت نگیرد مطابق ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان *هم بنگاه دار و هم شخص پیش فروشنده محکومیت کیفری سنگین* خواهند داشت برای آنها *حتی حبس* نیز در پیش بینی شده است
🚩 اگرچه بسیاری از این نوع معاملات *از بنگاه ها شروع* میشود، لذا برای اینکه بنگاهداران هم بازارشان کساد نشود، بهتر است که *قبل از مراجعه فروشنده و خریدار به دفترخانه اسناد رسمی* جهت ثبت رسمی خرید پیش خرید آپارتمان ، ابتدا یک برگه *پیش معامله در دفتر املاک یا بنگاه املاک* تنظیم گردد و طرفین به توافق برسند، بعد بر اساس این سند *طی نامهای از دفتر املاک یا بنگاه، طرفین به دفاتر اسناد رسمی جهت ثبت رسمی معامله* معرفی شوند. اگر چنین کاری انجام نشود *قطعاً با شکایت خریدار مسئولیت کیفری* وجود خواهد داشت به ویژه برای بنگاهداران املاک که نه تنها دارای مسئولیت کیفری هستند بلکه در خصوص *ادامه کار بنگاهداری* با مشکلاتی در سازمان صنعت و معدن و تجارت و اتحادیه املاک و بنگاهداران مواجه خواهند بود.
🚩 ویژگی خاصی که باعث شده که مراجعه به صورت رسمی و ایجاد سند رسمی مورد نظر قانونگذار باشد این است که *با مراجعه شما به دفتر اسناد رسمی، آن دفتر از دو مرجع* استعلام می گیرد 👈مرجع اول *سازمان نظام مهندسی ساختمان* شهرستان است که بر اساس آن باید *دفترچه ساختمان و شناسنامه ساختمان* از سوی مالک ارائه گردیده شده باشد تا فردا کلاهبرداری صورت نگیرد و 👈
دومین مرجع *شهرداری است* که بر اساس آن، وقتی استعلام از شهرداری صورت میگیرد و شهرداری ملک را فاقد مشکل اعلام میکند، در نتیجه طبقاتی که حکم تخریب دارند یا املاکی که به چند نفر فروخته شده یا ملکی که فاقد پروانه است یا ملکی که باید تخریب شود نصیب شما نخواهد شد* و پولتان به هدر نخواهد رفت.
🚩 پس *حتماً حتماً حتماً* هرگونه پیش فروش یا پیش خرید ساختمان را بعد از قرارداد اولیه در بنگاه در دفاتر اسناد رسمی ثبت نمایید تا با مشکلی مواجه نشوید.
🚩 حال اگر مقامی یا مسئولی در این زمینه *مقاومت کند* اعم از بنگاهدار یا پیشفروشنده یا هر فردی دیگر، شما به راحتی میتوانید *با گزارش به بازرسی اصناف یا بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت یا بازرسی اداره کل تعزیرات* مراتب را جهت برخورد با او اطلاع دهید که قطعاً برخورد خواهند کرد.
‘
بدون دیدگاه